Pääoman tuotto ja tulonjako—alustavia laskelmia ja suunnannäyttöä

Kesätauon jälkeen on taas aika palata blogini pariin. Tällä kertaa tarjolla on erinäinen kokoelma regressiomalleja ja -laskelmia, joiden avulla olen alustavasti koetellut väitökseni tutkimusaineistoa. Olen kuluneena kesänä pyrkinyt selvittämään, miten hyvin, tai huonosti, pääoman keskimääräistuottoa kuvaava voiton suhdeluku selittää pääoma- ja ansiotulojen osamäärää, tuotannontekijätulonjakoa, ja miten hyvin tämä tulonjako selittää edelleen ansio- ja pääomatulonsaajien välisiä tuloeroja. Kuten laskelmista nähdään, ei tilastollisesti merkitseviä tai selitysvoimaisia korrelaatiosuhteita juurikaan ole toistaiseksi löydetty, mikä on ollut osin odotettavissakin. Lisäarvon suhdeluku tuntuu kuitenkin selittävän voiton suhdeluvun tilastollisesti merkitsevästi, joskaan ei erityisen voimakkaasti.

Tämänkertaisessa blogissa on kyse eräänlaisesta opinharjoituksesta, Lerntrainingista, jossa selvitän itselleni asioita ennemmin kuin esitän valmiita tuloksia. Sellaisenaan blogi on verraten sekava ja kuivakka. Se on myös kesken ja sitä täydennetään sitä myötä, kun etenen työssäni. Toivottavasti blogi antaa kuitenkin ”sisäpiirin” näkökulman siihen, missä vaiheessa etenen omalla opinpolullani.

Blogi on tuttuun tapaan ladattavissa tästä.

Huomiot, arvostelut ja kiitokset ovat  totta kai tervetulleita!

Creative Commons -lisenssi
Pääoman tuotto ja tulonjako—alustavia laskelmia ja suunnannäyttöä jonka tekijä on Saska Heino on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen 3.0 Muokkaamaton lisenssillä.
Teos on muunnelma teoksesta taloussaippuakupla.wordpress.com.

Mainokset

Tietoja Saska Heino

Kirjoitan Taloussaippuakupla-nimistä blogia taloudesta ja taloushistoriasta.
Kategoria(t): Käytäntö Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s